Achtergrondmuziek; een must-have voor iedere zaak

2020 \\ Installed Sound

De juiste marketingstrategie voor je zaak vinden is niet makkelijk. Er zijn immers zoveel opties. Wat werkt en wat niet? De mate waarin je zaak beleving uitstraalt is alvast belangrijk. Muziek kan helpen om die beleving te creëren.


In het dagelijkse leven luisteren mensen vaak naar muziek. Het ontspant, het verlicht de stress. Door te luisteren naar aangename muziek komt er dopamine vrij in onze hersenen. Deze stof zal er voor zorgen dat we ons tevreden voelen. Muziek heeft dus een positief effect op onze emoties.


Muziek is overal. Waarom niet in jouw zaak? Ook in een winkelomgeving kan muziek een belangrijke rol spelen. Omgevingsfactoren kunnen het koopgedrag van de consument namelijk sterk beïnvloeden. Een onderzoek van de Universiteit van Curtin toont zo een verband aan. Zij stellen dat de tijd die een consument doorbrengt in een winkel en wat ze kopen beïnvloed wordt door achtergrondmuziek. Logisch ook – aangename muziek, een goed gevoel in de winkel, kan een bepalende factor zijn om een aankoop te doen.  


DE JUISTE MUZIEKKEUZE

Muziekkeuze is een ander zeer belangrijk element. Dat werd door heel wat onderzoekers onderbouwd. Zo zouden klanten in een wijnhandel meer uitgeven wanneer er klassieke muziek gespeeld werd tijdens het winkelen, in plaats van de top-40 muzieklijst.


Zorg daarom dat de muziek die je speelt past bij je winkel en de producten die je verkoopt. Bijvoorbeeld, een juwelier zal opzoek gaan naar muziek dat de zijn sierraden weerspiegeld. Er zou daarom gekozen kunnen worden voor de meer verfijnde klassieke muziek.


INVESTEREN IN EEN PROFESSIONELE INTALLATIE

Niet alleen de muziekkeuze, maar de ook de keuze van geluidsinstallatie is zeer belangrijk. Een set krakkende speakers helpt je niet een goede indruk na te laten bij je klanten. Het aanschaffen van een goede muziekinstallatie is niet gemakkelijk. Elke zaak is anders en het aanbod is zeer groot. Laat je daarom bijstaan door een expert.


Een moeilijke keuze? Bij Smile Events staan we jou graag bij. Zelf beschikken we over een groot assortiment aan professionele geluidsinstallaties. Benieuws hoe we jouw zaak een nieuwe 'beat' kunnen geven? Contacteer ons!


RCF

BUSINESS MUSIC


De nieuwe standaard in muziek versterking; de RCF Business Music serie. De perfecte oplossing voor zowel kleine als grote installaties. Ideaal voor verschillende zakelijke omgevingen.Download de catalogus

>>> klik hier <<<